De herontdekking

Columbus (her)ontdekte Amerika

Columbus (her)ontdekte Amerika

Deze week ontving ik een mail van een gebruiker van de Online Bijbel app. Uiteraard krijgen we wel vaker mailtjes. Gelukkig laten mensen ons weten wat ze van de apps vinden. Ze komen met uiteenlopende vragen en suggesties. Daar zijn wij blij mee. Dat lezen we graag en helpt ons te werken.

Maar deze mail viel mij echt op vanwege interessante details. Lees maar:

Bij mijn bijbelstudie gebruik ik meerdere apps.
De Online Bijbel heb ik nu her ontdekt en ik ben onder de indruk.
Hoewel ik het Engels goed beheers is het Nederlands toch altijd prettiger.
Bovendien vind ik het praktisch gebruik van de Online Bijbel geweldig.
Dank daarvoor.

Daar word ik nu blij van. Iemand die blijkbaar de OnlineBijbel kent uit lang vervlogen tijd. Toen het nog een Windows cd-rom was, of zelfs uit de tijd dat het nog een DOS-programma was op van die diskettes. Van jaren geleden dus en vervolgens de Online Bijbel uit het oog verloren.

Ik weet dat er tienduizenden mensen in Nederland zijn die de Online Bijbel kennen uit die lang vervlogen tijd. Bij het horen van het woord OnlineBijbel denken ze direct aan de OnlineBijbel van heel vroeger. Ook bij hen is het vervolgens uit het zicht geraakt. Logisch, die DOS-diskettes kunnen niet meer geïnstalleerd worden en de Windows cd-rom was voor 3.1 of 95 of 98. Zo oud dus.

Ik ben dus zo enthousiast dat deze gebruiker de Online Bijbel herontdekt heeft, zoals het vandaag is als app voor Android, iOS of voor op een Mac met macOS. En dat het voor hem dus een herontdekking is.

Hij kent weliswaar de nodige bijbel apps, zoals hij schrijft, maar ziet het grote voordeel dat bij de Online Bijbel app zoveel Nederlandstalig materiaal voorhanden is. Dat bieden al die Engelstalige apps niet.

Het tweede wat hem opvalt is het praktische gebruik van de Online Bijbel app.

En eigenlijk vat hij de twee doelstellingen die wij bij het maken van de Online Bijbel app hadden samen in zijn review. Dat was ons doel bij het maken van de Online Bijbel app: heel veel Nederlandstalig materiaal en praktisch in gebruik.

Voor deze gebruiker is onze missie dus geslaagd.

Ken jij ook de Online Bijbel uit lang vervlogen tijden, maar heb je nog nooit kennis gemaakt met de apps voor Android, iOS of macOS? Dan wordt het tijd dat je de app installeert. Het Basispakket dat je dan direct ontvangt bevat al veel uniek Nederlandstalig materiaal. De links naar de app-stores staan op de homepagina.

Een vriendelijke groet van

Peter van der Schelde

 

PS. En laat ons even weten wat jij van de Online Bijbel app vindt?