Er ligt een kado op je te wachten

Er ligt een kado op je te wachten

Het is mijn jaarlijkse traditie om op Eerste Advent de kerstster in mijn werkkamer neer te zetten. Als ik dan ‘s morgens vroeg de kamer binnenstap zie ik het licht van de ster. Zo leef ik iedere dag naar het Kerstfeest toe. Jezus Christus, de Zoon van God, werd geboren in een stal en de Wijzen kwamen om Hem te aanbidden met goud, wierrook en mirre.

Nadat de Wijzen vertrokken waren, moesten Jozef, Maria en het Kind vluchten. Ze verbleven onder de radar in Egypte. . Het goud, de wierrook en de mirre, drie kostbare goederen, zal hen geholpen hebben in hun levensonderhoud. Dat is de praktische uitwerking van deze kado’s, maar er zit natuurlijk ook een diepere betekenis in. De Online Bijbel is een prachtig hulpmiddel om deze diepere betekenis boven water te krijgen.

Het goud (chrusos, χρυσός, g5557) betreft volgens de Online Bijbel hoofdzakelijk gouden munten en versieringen.

De wierook (libanos λίβανος, g2030), staat symbool voor gebed en aanbidding.

De mirre (smurna, g4666) is een grondstof voor de olie waarmee de priesters gezalfd werden, maar het is ook ter verzorging van wonden (vanwege de ontsmettende werking) en wordt gebruikt bij het balsemen van een lichaam.

Door gebruik te maken van de Strong coderingen, de lexicons en de woordenboeken die de Online Bijbel te bieden heeft kan de diepere betekenis onderzocht worden. Een kado is iets waar over het algemeen goed over nagedacht wordt. Het moet passend zijn voor degene die het gaat ontvangen. Zo is het ook met deze kado’s die de Wijzen schonken.

Hun kado’s zitten vol verwijzingen naar Jezus als de Zoon van God, Jezus de Koning der koningen, Jezus de ware Hogepriester en Jezus de Redder van de wereld. Als we Johannes 3 vers 16 er naast leggen, dan begrijpen wij dat Jezus Zelf het grootste Kado is dat God aan de mensen geeft: opdat een ieder die geloof niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Er ligt een kado op je te wachten
Kerst is de tijd dat velen elkaar een kado geven. Laten het afschaduwingen zijn van dat ene grote Kado van God.

Wij schenken met de Online Bijbel ook kado’s. Naast het Basispakket zijn er heel veel studiehulpmiddelen die wij je gratis aanbieden als kado. Alsjeblieft. Gebruik ze om in het Woord van God te ontdekken wat Hij ons schenken wil.

Voor de Professionele PREMIUM gebruikers doen we daar nog eens een grote collectie extra kado’s bij.

Maak gebruik van de Online Bijbel en al de inhoud die wij kado geven. Geef het kado aan een ander. Lees, kijk en bestudeer het Woord.

Peter van der Schelde